Over mij.

Hallo, mijn naam is Mette! 

42 jaar jong en 19 jaar interieurarchitect met licht als expertise, gék op ontdekken, hardlopen, mijn furry co-worker en mijn huis!

In de rol van interieurarchitect en lichtontwerper maak ik voor (toekomstige) woningbezitters en in het algemeen particuliere en commerciële opdrachtgevers totaalontwerpen voor hun interieur en verlichting. Ik assisteert en begeleid de opdrachtgever met ontwerp voor zowel de bouwkundige indeling, inrichting en stoffering als met ontwerpen voor complete lichtplannen en de technische ondersteuning bij de uitvoering.

Purpose

Zolang ik mij kan herinneren laat ik mij inspireren door mijn (gebouwde) omgeving. Gevoelig voor sfeer en nieuwsgierig naar wíe en wát zich daarin bewegen. Mijn gekozen opleidingen, kunstacademie Artez, academie van bouwkunst Groningen en de Lighting design academie, hebben mij de tools gebracht om zelf deze omgevingen te kunnen ‘vormgeven’.

Ik weet hóe belangrijk het is je thuis te voelen en de mogelijkheid om je eigenheid te kunnen laten zien. Dit is de reden dat ik zoveel mogelijk individuele woonwensen wil realiseren! (En dus niet alleen voor mijzelf.) Dit is voor iedereen belangrijk!

 

 

Zoveel mogelijk individuele woonwensen realiseren is mijn missie

 

When I was just a little girl

Vroeger wilde ik piloot of psycholoog worden waarschijnlijk omdat ik het goede voorbeeld kreeg, van mijn vader. Twee beroepen waarin een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ‘iets kunnen betekenen voor een ander’ centraal staan. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een meer kunstzinnige opleiding, interieurarchitectuur. Een toegepaste kunst, waarin creativiteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen nét zo belangrijk zijn. Dat ik nu ondernemer ben, in interieur en licht, is omdat ‘zelfstandig en onafhankelijk zijn’ voor mij een voorwaarde is om mij persoonlijke te blijven ontwikkelen.

Achtergrond

Ik ben heel wat keren verhuisd (14). In mijn jonge jaren woonde ik in Utrecht, Bilthoven en Groningen, voor mijn studies ‘op kamers’ in Zwolle en Kampen, en voor werk had ik een tijdelijke woning in Amstelveen. Inmiddels ben ik alweer een behoorlijke tijd gesetteld in Amsterdam, wat tegenwoordig ook mijn studioadres is. In elke woning heb ik geprobeerd ‘mijn thuis’ te creëren.

Als ik geen mogelijkheid had om de ruimtes zelf vorm te geven, of wanneer mijn wensen veranderden, probeerde ik de leefruimtes (nog) beter bij mij te laten passen door bijvoorbeeld een andere indeling nieuwe kleuren en door te variëren met mooie spullen en natúúrlijk met verlichting.

 

 

Interieur en licht kunnen niet zonder elkaar

 

Get in touch!

Wil je meer informatie of wil je overleggen en weten wat Met Interieur en Licht voor je kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in of plan gelijk een afspraak in de online agenda. Je kunt mij natuurlijk ook eerst mailen, bellen of een WhatsApp sturen!

06 – 22 72 47 88

post@mettedroog.com

  Online agenda

  Plan gelijk je afspraak

  Beveiligingscode:
  security code
  Vul beveiligingscode in:

  Afspraak inplannen
  Wil je weten wat mij dagelijks bezighoudt? Volg mij dan ook op social media voor tips, ideeën en mijn dagelijkse inspiratie voor het vormgeven van authentiek interieurs!